Tuesday, December 16, 2008

epal kesayangan ku..

Setelah sekian lama kepingin mempunyai sewing machine harmony 2049, now impian aku jadi kenyataan...thanks zura-sewcute yang banyak beri semangat dan dorongan untuk aku memajukan lagi diri sebagai peniaga dalam masa yang sama menguruskan rumah tangga dengan sempurna..

ok..nanti kita lihat ape 1st project aku..ermmm..hehehe..



aku bersama epal harmony 2049..cayang sgt nih!!


Mesin Janome Epal model 2049 beserta FREE 24buah buku seni fabrik, magic kit yang mempunyai berbagai jenis sewing presser foot, learning vcd and free class menjahit selama setahun..aku start class on Jan'09 kot..bulan ni aku terlalu bz selepas berpindah rumah.banyak betul benda aku nak uruskan..tapi aku betul2 excited dan tak sabar nak attend class menjahit tu!!!!

JUST WANNA SHARE WITH ALL OUT THERE!!

KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN MESIN JAHIT JANOME 2409

1- Set Buku Seni Fabrik :
26 naskah buku yang mengandungi langkah menjahit 24 jenis projek

Kebaikan - Sekiranya tidak dapat menghadiri kelas, buku ini boleh dijadikan rujukan 2

2 - Kursus menjahit selama 12 bulan

  • Boleh menghadiri kelas jahitan PERCUMA di pusat Epal berhampiran
  • Tetapi bahan jahitan perlu dibeli di pusat Epal
  • 2 projek akan diajar pada setiap bulan.
  • Secara keseluruhan, berpeluang mempelajari 24 projek selama setahun
  • Projek yang diajar tidak terhad kepada jahitan pakaian sahaja
  • Projek merangkumi seni jahitan kreatif seperti patchwork, kuilting, sulaman dan lain-lain

Kebaikan

  • Menerima tunjuk ajar secara langsung daripada tenaga pengajar Epal yang berpengalaman
    Semasa sesi pembelajaran, sebarang pertanyaan atau ketidakfahaman boleh diajukan terus kepada tenaga pengajar
  • Projek yang diajar tidak terhad kepada jahitan pakaian sahaja malah merangkumi seni jahitan kreatif akan membantu pegawai penjara yang terlibat, lebih kreatif dan berinovasi

3 - Magic Kit (Mengandungi 14 jenis tapak tambahan dengan fungsi yang berlainan)

  • Tapak Sulam
  • Tapak Kuilting
  • Tapak Ultimate Ruffler
  • Tapak Zip Sembunyi
  • Tapak Paiping
  • Tapak Bilding
  • Tapak Pasang Butang
  • Tapak Three Way Cording
  • Tapak Kedut
  • Tapak Jahit Tepi
  • Tapak Pintucking
  • Tapak Basi 1/4"
  • Tapak Kulit
  • Tapak Kelim Bulat

Kebaikan

  • Lebih banyak jenis fabrik boleh digunakan
  • Membantu mesin ini berfungsi dengan lebih praktikal

4- Epal Learning Media Vol. 1 dan 2

  • Tayangan video yang mengandungi drama Elemen Kebahagiaan
  • Tunjuk ajar cara pengendalian mesin
  • Tayangan langkah menjahit Sarung Kusyen Tulip, Buah Epal dan menjahit sulaman

Kebaikan

  • Sekiranya tidak dapat menghadiri kelas di pusat Epal, VCD ini boleh dijadikan sebagai rujukan
  • VCD boleh diulang tayang berkali-kali jika masih tidak faham. Ia bukannya manusia yang akan marah atau bosan jika ditanya berulangkali

KEISTIMEWAAN

1. Terdapat 25 corak bunga sedia ada yang boleh digabungkan

  • Boleh jahit lurus
  • Boleh jahit tepi
  • Boleh menyulam tanpa menggunakan pemidang
  • Boleh membuat jahitan sembat
  • Boleh menjahit hiasan leher baju kurung - Tulang Belut, Mata Lalat, Karipap dan Pucuk Rebung
  • Menjahit rantai klassik
  • Menjahit paiping
  • Menjahit lubang butang secara automatik
  • Menjahit menggunakan benang DMC
  • Boleh menjahit kedut
  • Boleh menjahit pintucking
  • Boleh menjahit Three Way Cording

2. Mampu menjahit tebal, setebal 8 lapis kain jeans

3. Boleh juga menjahit fabrik nipis seperti organza

4. Berkeupayaan menjahit fabrik kulit

5. Boleh menjahit kuilting untuk menimbulkan corak

6. Kelebaran jahitan yang boleh diubahsuai

7. Memasukkan benang secara automatik

8. Boleh menggunakan jarum kembar untuk menggabungkan corak

9. Mempunyai lampu yang memberi pencahayaan yang lebih fokus kepada artikel yang sedang dijahit

10. Terdapat pemotong benang

11. Mempunyai butang reverse yang amat berguna ketika mematikan jahitan

12. Plat jarum yang mempunyai ukuran

13. Free Arm

4 comments:

Jurra said...

Posing tu yg mahal tuu... bukan mesin..hehehe

LyDia DeLia said...

hehehe..malu laaa..jangan tenung lama2 yee..hahahaha..

Sheila Wahid said...

Pose mauttt...
Kena touch-up nanti ni...

Kawan-kawan...kalau nak beli mesin jahit Epal boleh beli dengan Lydia... Lydia dah jadi VIP Epal sekarang...

baJucantEk said...

brapa harga msn ni...mcm best jer....