Sunday, January 18, 2009

Barut Perut Baby

Ini projek terbaru lydia..1st projek hari tu lydia malu la nak tunjuk..lydia buat dress untuk suri but jahitan tak cantik laa..huhukkk!..nak kena perbaiki lagi kerja tangan tu..aduhai..takpe..nanti kena cuba..dan cuba lagi..ermmm..

Dan ini dipanggil "Baby Abdominal Binder or known as Barut Perut Bayi is traditionally used to wrap infant abdomen to prevent windy in infants especially during their early birth.The abdominal binder keeps the tummy warm so the baby is comfortable and does not cry so much.."

Lydia buatkan khas untuk bakal anak buah pertama kesayangan yang akan lahir insyaallah pada bulan mei nanti..Lydia menggunakan Velcro Closure (Jenis Snap) untuk memudahkan lagi cara pemakaian berbanding menggunakan tali. Nanti lydia nak tukar citarasa guna kain design cartoon dan colourfull pulak..baru nampak meriah skit kannn..asik putih je pon bosan jugak..ermm..


Close up -->>
Kakak harap yati suka pemberian akak yang tak seberapa ni..but for me tak ternilai tauuu sbb akak jahit dengan penuh kasih sayang..cewahhh..hehehe..tak sabar nak tunggu anak buah baru..yeah!

2 comments:

Jurra said...

Lydia!!! Good idea laah.. hahahah... tau tak sebab apa??

sshhh...saya kalau boleh nak buat barut bukan utk baby.. utk mak baby yg dah genduts ini..ahahahha..Nak buat girdle ...hahah.. jgn gelak.. girdle di pasaran takde yg saya boleh muat.. jadinya... kene lah handmade la jugak..heheheh..

tenkiu for the brilliat idea..! Kot2 lah kalau nak buat bengkung.. boleh juga buat guna velcro.. senang tak yah nak ikat... nak ikat lagi kat luar pun boleh.. sampai takleh benapas..ehhehe

LyDia DeLia said...

wakakakaka..kelakar la zura!! a'ah kannn..boleh buat sendiri je girdle tuk diri sendiri..kita boleh adjust tuk keselesaan ikut suka hati kita je kannn..

eh..masa lydia pantang lydia pakai girdle yang velcro tu je tauu..mmg selesa!! kalau nak pegi toilet senang je nak tanggalkan..hehehe..